Computerkoeling

Waardevolle gegevens en communicatiebeschikbaarheid lopen gevaar door fluctuerende temperatuur- en vochtigheidsniveaus. De computerkoeling van Marcon Totaalservice zorgt voor een veilige omgeving voor uw cruciale bedrijfssystemen.

Computerkoeling dient binnen zeer kleine toleranties 24 uur per dag, 365 dagen per jaar een betrouwbare en zuinige werking te garanderen. De temperatuur en vochtigheid in de speciale computerruimtes moeten exact op peil worden gehouden. Dit is van groot belang voor het goed en betrouwbaar functioneren van uw computerapparatuur.

Marcon Totaalservice heeft voor het koelen van computerruimtes, laboratoria, technische ruimtes en serverkasten diverse oplossingen.

Kies voor een professionele oplossing
Voor steeds meer bedrijven is een perfect functionerend ICT-netwerk steeds belangrijker en is het crashen van het netwerk ondenkbaar. Gezien de impact van eventuele crashes is het zinvol computerkoeling extra aandacht te geven. Toepassing van ‘comfort airconditioning’ lijkt financieel aantrekkelijk in vergelijking met High Performance Airconditioning (HPAC), maar kan u in praktijk duur komen te staan.

High Performance Airconditioning (HPAC)
De koelcapaciteit van een comfort airconditioner is opgebouwd uit een gedeelte voelbaar- en een gedeelte latent koelvermogen. Deze airconditioners zijn namelijk speciaal ontworpen om het de aanwezige personen in een ruimte zo behaaglijk mogelijk te maken. Deze personen produceren vocht. Om de behaaglijkheid te waarborgen moet deze vochtproductie worden afgevoerd door de airconditioning (latent koelvermogen).

De in een ruimte opgestelde computers produceren echter geen vocht. Dit houdt in dat er geen behoeft is aan latente koelcapaciteit, maar alleen aan voelbare capaciteit. HPAC units hebben een minimaal latent koelvermogen waardoor echte, droge koeling ontstaat. Precies wat computerapparatuur nodig heeft!

Bevochtiging
Aan een computerruimte wordt veelal de eis gesteld dat de relatieve vochtigheid rond de 50% beheersbaar moet zijn. Te droge lucht kan leiden tot statische elekticiteit, maar te vochtig is ook niet goed. HPAC units zijn, in tegenstelling tot comfort units, te voorzien van ingebouwde stoombevochtiging waardoor vochtregeling geïntegreerd is in de microprocessor.
Levensduur
Comfort airconditioners zijn ontworpen voor een bedrijfstijd van 8 uur per dag, 5 dagen in de week, 20 weken per jaar. De gemiddelde levensduur is dan 10-15 jaar. Als deze units worden gebruikt voor computerkoeling, daalt de levensduur schrikbarend.

HPAC units zijn ontworpen voor een bedrijfstijd van 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar. Door de speciaal geselecteerde, hoogwaardige componenten is de levensduur bij dit intensieve gebruik dan ook 10-15 jaar.

Bewaking/Modulariteit
HPAC units zijn voorzien van een microprocessor besturing met zeer uitgebreide signaleringsmogelijkheden bij storingen. Daarbij zijn HPAC units regeltechnisch met elkaar te koppelen, waardoor (indien gewenst) intelligente back-up kan worden gerealiseerd of extra capaciteit.