Airconditioning

Een goede werkomgeving beïnvloedt de functionaliteit en productie van werknemers. De hoge interne warmtelast in de huidige (utiliteits)bouw zorgt voor een verhoging van de ruimtetemperatuur welke veelal niet door ventilatie verlaagd kan worden. De aanschaf van koeling is hierbij van een luxe veranderd in een noodzaak.

Single-split systemen
Een single-split airconditioner bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. Het single-split systeem is daarmee uitermate geschikt voor het klimatiseren van één vertrek en word dus ook veelal toegepast voor een individuele ruimtes.
De binnenunit bestaat meestal uit een (hoog hangend) wand model, maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een vloer-, cassette- of kanaal model. De single split airconditioners kunnen, net zoals de multi split airconditioners, koelen, ontvochtigen, lucht reinigen en met warmtepomp uitvoering ook verwarmen.

Multi VRF-systemen
Een VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren. VRF staat voor Variable Refriferant Flow. Dit houdt in dat de hoeveelheid koudemiddel en daarmee de capaciteit, binnen het systeem kan variëren. Een VRF-systeem bestaat uit één of meerdere (gekoppelde) buitenunits en meerdere binnenunits, waarbij de binnenunits in diverse modellen kunnen worden uitgevoerd. Met een VRF-systeem van Marcon wordt een hoge kwaliteit installatie met een individuele regelbaarheid per ruimte gerealiseerd en combineert een hoog comfort met een laag energieverbruik.

Subsidiemogelijkheden
Energiebesparende (duurzame-) investeringen zoals warmtepompsystemen komen in aanmerking voor subsidie middels de Energie-investeringsaftrekregeling (EIA). De investeerder dient wel onder de profit sector te vallen, en dient te voldoen aan de eisen welke gesteld worden door SenterNovem en het Ministerie van Economische zaken.