De Wasserij, St. Agathastraat 54 – Rotterdam

In de voormalige wasserij van het Bergwegziekenhuis in Rotterdam Noord past Marcon Totaalservice de werktuigbouwkundige-, sanitaire- en elektrotechnische installaties aan voor de nieuwe bestemming. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Kunstaccommodatie Rotterdam (SKAR).

Het prachtige gebouw, verscholen op een binnenterrein achter Humanitas aan de Bergweg, wordt door Marcon Totaalservice voorzie van hoogrendementsketels in combinatie met warmtepompen en bijbehorende afgiftesystemen. Tevens wordt er een volledig nieuwe ventilatie- en elektrotechnische installatie aangebracht. De sanitaire installatie wordt aangepast waar nodig.

Het doel van de ontwikkeling is om een permanente plek te bieden aan de mode-industrie in Rotterdam, een ketelbroedplaats van partijen met passie voor mode. Van agenten tot ontwerpers, en van wevers tot onderwijs, met de toeleveranciers en flankerende partijen die de mode-industrie versterken. “De Wasserij in Rotterdam moet een bijenkorf van mode-makers worden.”