Stationsplein – Capelle aan den IJssel

Door de overname van Korevaar van Dijk Letselschade door Flyct hebben de samengevoegde organisaties extra ruimte nodig in haar pand in Capelle aan den IJssel. Korevaar van Dijk huurde al de begane grond en tweede verdieping van dit pand, maar men gaat met de nieuwe formule nu ook de eerste verdieping van het pand volledig betrekken. Deze verdieping wordt volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Marcon levert voor deze transformatie de HVAC installaties. Men gaat onder andere koelen en (bij)verwarmen met een energiezuinig en milievriendelijk lucht-water warmtepomp systeem. De bestaande verwarming wordt gehandhaafd en aangepast waar nodig, zodat er een hybride warmtepomp systeem ontstaat.

Deze hybride warmtepomp maakt daarmee de inzet van duurzame elektriciteit voor ruimteverwarming mogelijk en combineert dit met de mogelijkheid om de belasting van het elektriciteitsnetwerk te minimaliseren, wanneer dit voor het totale energiesysteem voordelig is. Zo kan er overgeschakeld worden op traditionele verwarming (gas) wanneer er weinig elektriciteitsaanbod is of wanneer er congestie dreigt, of de warmtepomp juist in te schakelen indien er een groot elektriciteitsaanbod is.

In vergelijking met een gewone CV-ketel kan met daar waar een hybride warmtepomp wordt toegepast een enorme CO2-reductie bereikt worden, zeker wanneer de elektriciteitsinzet duurzaam wordt geproduceerd en de gasinzet komt uit biomassa-reststromen (groen gas).